Vásárlási feltételek

Az Eladó

Helaan Kft.
Székhely:3070 Bátonyterenye Szabadság út 1.
Telephely:3070 Bátonyterenye Béke út 65.
Telefonszám: 06 20 939-1841
Adószám:

A primagumi.hu. Internetes áruházban azok vásárolhatnak, akik elfogadják jelen üzletszabályzatot.

Megrendelés

A primagumi Internetes áruházban a megrendelés interneten keresztül lehetséges.
Az áruházban látható termékek ára az adott árucikk bruttó vételára, amely az általános forgalmi adót tartalmazza. A kiválasztott terméket a megrendelő regisztráció kitöltésével tudja megrendelni.
A megrendelés a HELAAN Kft. telefonos VAGY E-mail visszaigazolását követően lép érvénybe! Az esetleges adatrögzítési hibákért felelősséget nem vállalunk.

Fizetés

A megrendelt termékek árát a vevő a termék átvételekor az eladó telephelyén illetve előre utalással a Helaan kft .számlájára vagy házhoz szállítás esetén a futárnak fizeti. Speciális termékek esetén az Eladó a teljesítést előleg megfizetése esetén teljesíti.

Házhoz szállítás/ áru átvétele:

A megrendelt termékeket belföldön az áru raktárra érkezésétől számítva, telefonos visszaigazolás után 1-2 munkanapon belül házhoz szállítjuk, vagy telephelyünkön a meghirdetett nyitvatartási idő alatt át lehet venni. A házhoz szállítás díja az egész ország területén: abroncsok és felnik esetén: 990 Ft/termék. (A díj az áfát tartalmazza). Az áru átvételekor a vevő elismervénnyel vagy a számla aláírásával igazolja a hiánytalan és sérülésmentes teljesítést.

A vásárlástól való elállás joga

A megrendelt termékek kézhez vételétől számított nyolc napon belül vásárlóinknak joguk van indoklás nélkül elállni vásárlási szándékuktól. Ebben az esetben az Helaan Kft. köteles a termékért kifizetett vételárat visszatéríteni a vásárlónak legkésőbb az elállást, illetve a termék visszaszolgáltatását követő harminc napon belül. A visszatérítés a szállítási költségre nem vonatkozik, valamint a termék visszajuttatásának költségeit is a vevő viseli.
Az Helaan Kft. kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. A termék sérüléséből adódó költségek a vevőt terhelik.
Használt terméket a vásárlástól való elállás keretén belül semmilyen körülmények között nem veszünk vissza.

Garancia, szavatosság

Az eladó az általa eladott termékre a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal. Az ettől eltérő szavatossági idő vagy jótállás és ennek időtartama az adott áru mellett van feltüntetve.
Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.
Az eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréli ki, ha azok bizonyítottan hibásak.
Cégünk az általa eladott termékekre 12 hónap garanciát vállal. A jótállási idő kezdete a számla dátuma és amennyiben a termék mellett nincs külön jótállási jegy, akkor a számla egyben a jótállási jegy is. A jótállási körbe nem eső termékeinkre a vonatkozó jogszabályokban rögzített szavatossági idő jár.
Személy, kisteher és terepjáró gumiabroncsok esetében a garancia csak akkor érvényesíthető, amennyiben az abroncsot átlagos használati körülmények között üzemeltetik és a felszerelésre valamint az üzemeltetésre vonatkozó előírásokat továbbá a gyártó előírásait betartják. Garanciális igény érvényesítésének feltétele a szakműhelyben történő felszerelés igazolása. A garancia érvényesítésének helye a Helaan Kft. 3070 Bátonyterenye Béke út 65. telephelyén lehetséges.
Szélsőséges út és használati körülmények esetében a Helaan Kft. fenntartja a jogot a garanciális felelősségének a jelen feltételektől eltérő mértékű szabályozására.

A garanciális igény nem érvényesíthető:

  • helytelen tárolás miatti hibákra,
  • a jármű vagy tartozékainak hibája, pl. helytelen futómű beállítás stb. által okozott hibákra,
  • a vonatkozó szabványok, és a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti, szerelési- vagy üzemeltetési hibákra,
  • javított abroncsokra,
  • nem a rendeltetés szerinti célra használt abroncsok meghibásodására,
  • baleset, rongálás vagy egyéb külső behatások okozta hibákra,
  • versenyzés, sebességi vagy egyéb kísérleti használat közben bekövetkező hibákra.

Személyes adatok

A vevők személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. A Helaan Kft. a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. A megrendeléskor megadott címen a Helaan Kft. ügyfeleit jövőbeni ajánlatairól, akcióiról értesítheti.